fbpx
Hem > Biverkning > Kan håret bli tunnare av blodförtunnande läkemedel?
blodförtunnande läkemedel

Kan håret bli tunnare av blodförtunnande läkemedel?

Jag är en kvinna på 69 år och märker att mitt hår blivit tunnare. Har läst att blodförtunnande läkemedel kan ge denna biverkan. Jag har förmaksflimmer och behandlar med Xarelto 20 mg, samt Bisoprolol 2,5 mg. Har tagit medicinen i ett år.

Gäller den här förtunnande effekten alla läkemedel i samma grupp eller endast Xarelto som jag tar nu? Denna biverkan finns inte att läsa i Fass vad jag kan se.

Detta gör mig orolig och jag funderar på att höra med läkaren om jag kan byta till ett annat läkemedel om denna biverkan är vanligast hos Xarelto. Vad säger du?

Doni

Håravfall vid användning av nyare antikoagulantia (blodförtunnande läkemedel) är en ovanlig biverkan, men den finns rapporterad. Jag har fått en liknande fråga tidigare och har svarat här.

Gäller ffa tre blodförtunnande läkemedel

Det verkar som att detta med tunnare hår gäller tre av de nyare preparaten; Xarelto, Pradaxa och Eliquis. Men det är en så pass ovanlig biverkan och det verkar inte som att man känner till om det är mer eller mindre vanligt med något specifikt preparat. Men bara för att det har hänt för dig med ett av dem behöver det inte nödvändigtvis hända med något av de andra preparaten.

Jag föreslår att du pratar med din läkare och ber att få prova något annat.

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.