Hem / Biverkning / Kan Sabamin ge biverkningar?

Kan Sabamin ge biverkningar?

Min man har haft problem med prostatan, och fick problem med urinträngningar. Jag läste om , som han tar nu, som har haft positiv effekt. Han har också en defibrillator inopererad efter ett hjärtstopp för fem år sedan. Han tar Trombyl, enalapril, metoprolol och . Tack vare dessa har han inga hjärtproblem. Vill gärna rekommendera Sabamin, för den ger väl inga biverkningar?

Hustrun Karin

Sabamin är ett läkemedel som innehåller sågpalmetto (Serenoa repens). Det används vid lättare urineringsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, till exempel nattliga urinträngningar. Enligt Läkemedelsverkets bedömning är den vetenskapliga dokumentationen något osäker, men troligen har sågpalmetto en positiv effekt och är godkänt för att behandla symtom vid godartad prostataförstoring.

Sabamin kan ge biverkningar

Det finns inga stora vetenskapliga studier gjorda på Sabamin med de läkemedel du nämner. Däremot kan det förstärka effekten av blodförtunnande läkemedel, till exempel Waran. Det är därför viktigt att du talar om för din läkare att du använder det samtidigt med Waran.

Sabamin kan orsaka i magtarm-kanalen, såsom till exempel illamående och diarré.

Denna fråga besvarades i nr 33 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *