Hem > Biverkning > Var det hälsokosten som orsakade extraslagen?
hälsokosten

Var det hälsokosten som orsakade extraslagen?

Jag är en kvinna på 54 år som har extraslag på hjärtat.

Behandlar med Isosorbidmononitrat mylan 20 mg, Amlodipine teva 5 mg, B12 Betolvex 1 mg, Evening Primrose oil, Protivo vitamin och mineralkapsel, Betavivo tuggtablett 2 st om dagen.

Började äta Primrose vitamintabletterna för ca 4 veckor sen, tycker att det har hjälpt ganska bra mot vallningarna som jag har, är 54 år. Men har i 1 vecka haft extraslag på hjärtat som har varit jobbiga, så jag började fundera på om det hade med hälsokosttabletterna att göra, så jag slutade att ta tabletten på morgonen som jag har gjort och då upphörde extraslagen, jag har ätit 2 st , en på morgonen och en på kvällen tillsammans med vitaminerna som ska tas varannan dag. Dom övriga läkemedel som jag äter är en tablett om dan.

Tror du att det kan vara hälsokosten tillsammans med läkemedlen som orsakar extraslagen? Jag har haft samma problem två gånger förut inom en tioårsperiod och har haft 24-timmarsmätning på mig, då var det nog stress som var orsaken. Nu törs jag inte fortsätta äta hälsokosten mer ifall jag får tillbaka eländet. Det är synd för dom verkar fungera bra mot vallningar och bättre sömn. Jag har sökt på internet om det finns några liknande biverkningar men har inte hittat något. Vad tror du? 

anki

Det kan vara Primrose och vitaminerna som gör det. Det går inte riktigt att säga eftersom det inte finns några studier på sådana preparat som har undersökt det.

Hälsokosten kan ha orsakat extraslagen

Jag ser att du tar andra hjärtläkemedel; isosorbidmononitrat och amlodipin, kan det vara mot kärlkramp och högt blodtryck? Då kan det inte uteslutas att det är det som har lett till att du fått extraslag. Men eftersom extraslagen upphörde när du slutade med tillskotten är det troligen dem som orsakat det.

Prova något annat för vallningarna, t ex Femarelle, Femal, Klimadynon och Remifemin.

Här kan du läsa mer om vad som kan lindra klimakteriebesvär,  vad du kan ta för dina klimakteriebesvär, och vad det finns för alternativ till hormonpiller.

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.