fbpx
Hem > Biverkning > Varför blir jag så trött av mina mediciner?
trött

Varför blir jag så trött av mina mediciner?

Jag har börjat med Singulair (montelukast) 10 mg 1 tablett på kvällen pga nedsatt lungkapacitet och astma, men blir väldigt trött av denna. Tar samtidigt en omeprazol 20 mg pga magsyra och undrar om kombinationen av dessa kan påverka mig? Eller de interagerar inte? Tar också Symbicort 250 mg 2 inhalationer 2 ggr dagligen för astman.

Undrar också om dessa mediciner kan påverka min levaxindos som jag tar för struma/över- resp underfunktion i sköldkörteln? Tar Levaxinet på morgonen och övriga tabletter på kvällen.

Undrar också om det finns någon liknande medicin med liknande verkan som Singulair men som ej har lika mkt biverkningar?

Charlotte, 32

Den enda interaktion jag hittar mellan dina läkemedel är den mellan omeprazol och Levaxin (levotyroxin). ”Vid långtidsbehandling kan protonpumpshämmare minska absorptionen av levotyroxin.” Det betyder att mindre levotyroxin tas upp och behandlingen av sköldkörteln blir mindre effektiv. Detta kanske skulle kräva att du ökar dosen av Levaxin. Men prata först med din läkare om det. Du bör också undvika mat 1 timme före och 1 timme efter att du tar Levaxin.

Trötthet är en ovanlig biverkan med Singuair. Snarare tror jag att det är din struma som inte är tillräckligt behandlad och det är den som gör dig trött.

Nej, det finns ingen liknande medicin godkänd med liknande verkan som Singulair.

Jag föreslår att du bokar tid hos din läkare för att diskutera ev doshöjning av Levaxin.

LÄS MER: Var är interaktion mellan läkemedel?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.