Hem > CNS > Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?

Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?

Jag har just trappat ut + Seroxat, som jag har frågat om tidigare. Nu har jag i 30 dagar ätit Voxra 150 mg. Dötrött i början men nu börjar det bli ok. Problemet är sömnen, ibland somnar jag tidigt och vaknar kanske vid 01.00. Och då sover jag kanske till 12.

Kan jag ta det på kvällen?

Ulla

Eftersom sömnstörning (som du själv nämner) är en vanlig, men oftast övergående av Voxra, är det inte så bra att ta tabletten i samband med sänggående. I som medföljer läkemedlet står det att läkemedlet ska tas på morgonen.

Vanligt med sömnproblem med Voxra

Så här står det i FASS: ”Sömnsvårigheter är en mycket vanlig som ofta är övergående och kan reduceras genom att undvika tablettintag i samband med sänggående (under förutsättning att intervallet mellan doserna är minst 24 timmar).”

Tänk också på att tabletterna ska sväljas hela, inte ska eller tuggas eftersom det kan leda till en ökad risk för biverkningar, inklusive krampanfall. Voxra kan intas med eller utan föda.

_________________________________________________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

3 kommentarer

  1. Jag har snart i ett år ätit 300mg voxra+250mg zoloft..men jag är så deppig, att jag höjde zoloft till 300mg och efter en dag kännde jag mig bättre..är detta en för hög dos??

  2. 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, där 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

  3. 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, därr 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *