Hem / Djur / Är Fixodida bra mot fästingar?

Är Fixodida bra mot fästingar?

Knappt försvann snön och den första värmen kom innan fästingarna åter gjorde entré. Vår hund fick sin första fästing redan i början av maj. Suck.

Läste om , som påstås vara ett giftfritt fästingmedel. Vet du något om det?

Fido

Fixodida är en naturprodukt som innehåller den aktiva ingrediensen fulvosyra som helt naturligt stimulerar djurets försvar. Exakt hur detta sker framgår dock inte. Den påstås inte innehålla några kemiska tillsatser, konserveringsämnen eller färgämnen och pulvret sägs inte ha några kända negativa sidoeffekter.

Inga vetenskapliga studier på Fixodida

På företagets hemsida finns en del egna undersökningar och som visar att djuren får färre fästingar. Men när jag söker i den stora vetenskapliga databasen Pubmed hittar jag inga vetenskapliga studier på Fixodida.

Är Fixodida bra mot fästingar? Djur Hemmets Journal djur fästing hund tbe tick

Det är inget , och har därför inte gått igenom lika noggranna kontroller som läkemedel. Det innebär att det inte finns omfattande dokumentation på hur och om det fungerar eller vilka det ger. En del biverkningar har rapporterats på nätet, bland annat diarréer och magont. Du får helt enkelt pröva själv och se om det fungerar. Det kan ju vara en trygghet att företaget bakom produkten har en nöjd kund-garanti.

Denna fråga besvarades i nr 27 2015.

 


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes