Hem > Formulering > Hur känsliga är p-piller för värme?
p-piller

Hur känsliga är p-piller för värme?

Hur känsliga är egentligen preventivmedel i form av p-piller för värme?

Jag är på resa i Nya Zeeland och tar Rigevidon preventinmedel/p-piller för att slippa mensen, men jag är rädd att de kan ha slutat fungera? Det står att tabletterna ska förvaras under 25 grader, men det är lite svårt i den värmen som är. Kan de ha tagit skada av värmen??

Yess

Det går att förvara dem i högre under en begränsad tid, det är inte så att de direkt förlorar sin bara för att det blir för varmt.

Hur känsliga är p-piller för värme? Formulering P-piller känsliga mens p-piller preventivmedel tabletter värmeHur känsliga är p-piller för värme? Formulering P-piller känsliga mens p-piller preventivmedel tabletter värme

Det som om det är varmt länge är att substansen kan brytas ned och därmed förlorar sin effekt. Om du hade tagit dem för att undvika en oönskad hade det varit mer känsligt men om det ”bara” är för att undvika mensen är det inte lika , även om det kan vara skönt att slippa den om man är på resa.

Kan du försöka att förvara dem svalt, i t ex kylskåp, vissa delar av dagen? Eller försök hitta en kylväska som du kan ha dem i. Eller gå in på ett apotek och fråga dem. De har säkert fått frågan flera gånger tidigare.

Hoppas det löser sig.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.