Hem > Hjärta/Kärl > Hur effektivt är egentligen LowCol?
LowCol

Hur effektivt är egentligen LowCol?

En granne till mig har och behandlar därför med kolesterolsänkande statiner. Hon tar också något som heter för att ytterligare sänka kolesterolet.

Eftersom jag själv har högt sedan lång tid tillbaka blev jag nyfiken men vill gärna veta lite mer om det innan jag provar.

Anita

Vi behöver en viss mängd kolesterol för att bygga upp cellväggarna i kroppen. Om nivåerna blir för höga kan det orsaka åderförkalkning, som kan vara en bidragande orsak till hjärtinfarkt och .

LowCol är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål. Det är ett pulver som innehåller den fiberrika örten psyllium, växtsteroler från tall samt havremjöl.

Det finns studier som visar att LowCol minskar upptaget av kolesterol i tarmen efter måltid, däremot finns inga studier som visar att det dessutom minskar risken för att drabbas av hjärtinfarkt eller blodpropp. Därför är det oerhört viktigt att inte sluta med annan kolesterolsänkande receptbelagd behandling som din läkare skrivit ut.

Kosttillskott som LowCol, och andra preparat, ska alltså bara användas som ett komplement, inte som ett alternativ. Precis som din granne gör.

Denna fråga publicerades i nr 41 2013.

LÄS MER: Hur skiljer sig de olika läkemedlen åt?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.