Hem / Hemmets Journal / Kan grönt kaffe hjälpa mig att gå ner i vikt?
Förvänta dig igen större effekt med grönt kaffe.

Kan grönt kaffe hjälpa mig att gå ner i vikt?

Jag behandlas för ångest, samt . Läkaren har skrivit ut 300 mg för ångest, samt amlodipin 5 mg och 50 mg för det höga blodtrycket. Är även överviktig och undrar om jag kan testa att ta grönt kaffe ihop med mina mediciner?

Danne

Ja, du kan ta grönt kaffe tillsammans med dina mediciner. Men du ska inte förvänta dig några större effekter. De få vetenskapliga som finns är av ganska dålig kvalitet. Därför går det inte att säga att det fungerar, eftersom vetenskapliga resultat inte stödjer ett sådant påstående.

Det som istället ger resultat och får dig att gå ner i vikt, är att du minskar ditt kaloriintag; du ska äta mindre kalorier än vad din kropp bränner varje dag.

Förändrad kost och mer motion

En man i 30-årsåldern behöver ungefär 2800 kalorier per dag, om du sänker ditt intag med 500 kalorier, ner till 2300 kalorier per dag, kommer du att gå ner cirka 0,5 kilo per vecka i vikt.

Om du dessutom börjar röra på dig i större utsträckning kommer du att gå ner mer. Troligen kommer detta också att påverka ditt blodtryck i en positiv riktning.

Om du behöver hjälp med att lägga om kosten för att gå ner i vikt, prata med din vårdcentral för att komma i kontakt med en dietist.

Denna fråga besvarades i nr 52/1 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *