Hem / Hemmets Journal / Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?
Membrasin samtidigt

Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?

Jag har hjärtflimmer, därför tar jag 2,5 mg 1 ½ tablett varje kväll, metoprolol 100 mg en tablett på morgonen, samt enalapril 10 mg två gånger per dag.

Jag har också Sjögrens syndrom och har torra slemhinnor. För detta tar jag i form av flytande Membrasin, en tesked två gånger per dag.

Går det att använda Membrasin samtidigt med mina andra mediciner, särskilt med Waran?

Envis

Waran är ett vanligt som används för att minska risken för blodproppar, bland annat vid hjärtflimmer. Men det reagerar också med och påverkar flera andra läkemedel.

Du bör inte ta Membrasin samtidigt med Waran

Membrasin är ett kosttillskott för användning vid . Det innehåller havtornsolja och man brukar avråda att ta det samtidigt som man tar Waran, eftersom havtornsolja kan påverka Warans effekt och minska blodkoaguleringen. I övrigt finns inga interaktioner rapporterade för havtornsolja eller Membrasin. Min rekommendation är alltså att du inte tar Membrasin.

Om dina torra slemhinnor beror av att du kommit in i klimakteriet, vilket det låter som, rekommenderar jag istället att du prövar exempelvis Femal, ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Det innehåller inte havtorn och bör gå bra med Waran.

Denna fråga besvarades i nr 12-13 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *