Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag dricka alkohol samtidigt som jag tar enalapril?
Du kan drick alkohol samtidigt med enalapril

Kan jag dricka alkohol samtidigt som jag tar enalapril?

Jag har och behandlas med Sandoz 2,5 mg.

Kan jag dricka när jag tar detta?

ek

Ja, du kan dricka alkohol samtidigt som du tar Enalapril. Men även om 2,5 mg är en låg dos ska du ändå ta det lite försiktigt.

Alkohol förstärker den blodtryckssänkande effekten av enalapril, vilket du kan känna av som yrsel. Å andra sidan tar du en ganska liten dos så det ska nog gå bra med exempelvis 1-2 glas vin till maten.

Enalapril är en så kallad ACE-hämmare, och används för att behandla högt blodtryck och hjärtsvikt. Det är ett väldokumenterat som läkarkåren har en stor erfarenhet av. Blodtryckssänkningen kommer snabbt efter att du har tagit läkemedlet, ofta inom en timme, och den varar under upp till ett dygn. När du börjar behandlingen kan det dröja flera månader innan blodtrycket har sjunkit maximalt. Om du tar läkemedlet mot hjärtsvikt kan det dröja flera veckor innan du känner någon förbättring.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

4 kommentarer

  1. Gäller detta även Enalapril Teva 5mg vid normalt drickande av alkohol?

  2. Ja det gör det. Men normalt drickande brukar normalt gå bra, och 5 mg är en låg dos. Prova och se men det bör gå bra.

  3. Om man har precis börjat med enalapril 10 mg alltså 2 veckor sen, får man ta lite whisky menar en till två glas varje fredag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *