Hem / Hemmets Journal / Kan jag ta Omega-3 med Atorbir?
Omega-3 med Atorbir

Kan jag ta Omega-3 med Atorbir?

Jag har , men ligger nu bra med . Jag behandlar med , Emconcor och Norvasc. Har också högt kolesterol, och tar Atorbir 20 mg för det. Tar dessutom en kapsel Omega-­3 per dag, och har gjort det i tre veckor.

Kan jag ta Omega-3 med Atorbir? Och hur mycket i så fall?

Daniel

Du tar tre olika mediciner för ditt höga blodtryck, men du anger inte vilka doser du tar. Därför antar jag att det är normala doser. Det är inte helt ovanligt att ha flera läkemedel för att få ner blodtrycket.

Det är oftast bättre att lägga till ett i en lägre dos om inte trycket går ner, istället för att höja dosen av det första.

Ditt läkemedel för det höga kolesterolet är ett vanligt sådant, substansen kallas atorvastatin, och är välstuderat och effektivt.

Vad jag kan se när jag söker på detta så ska det normalt gå bra att både kombinera dessa fyra, och att ta dem tillsammans med omega-3. Du ska däremot inte ta mer än vad tillverkaren rekommenderar, det står på förpackningen.

Observera att det inte rekommenderas att ta omega-3 tillsammans med det blodförtunnande läkemedlet Waran, eftersom omega-3 kan påverka blödningstiden och göra Waran mindre effektivt.

Denna fråga besvarades i nr 17 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *