Hem > diabetes > Kan mullbär hjälpa mig att hålla normalt blodsocker?

Kan mullbär hjälpa mig att hålla normalt blodsocker?

Jag har fått och fick kostbehandling och senare metformin-tabletter. Men jag blev så fruktansvärt trött av så jag slutade och återgick till kostbehandling. Jag går på kontroller hos diabetessköterskan och blodsockret ligger bra.

Nu har jag hört om ett växtextrakt som ska hjälpa till att hålla ett normalt blodsocker, som heter Mulberry, gjort av .

Vad tror du om det? Jag vill helst slippa metformin som jag inte mådde bra av.

Berit

Mulberry är baserat på extrakt av mullbärsblad och innehåller krom. Det bidrar till att upprätthålla en normal blodsockerkoncentration, samt en normalt fungerande kolhydrat-, fett- och proteinomsättning.

Mullbär kan hjälpa dig att hålla blodsockret normalt

Mullbärsbladen innehåller ett ämne som kallas DNJ. Det är ett ämne som gör att sockret och stärkelsen inte upptas så lätt i blodet. DNJ kan därför medverka till att minska omvandlingen av socker och stärkelse till glukos. Det stabiliserar blodsockret och minskar upptaget av kalorier efter måltider.

Du kan prova Mullberry, men du ska fortsätta med din kostbehandling, eftersom det alltid är grunden i en bra behandling av typ 2-diabetes. I övrigt rekommenderar jag och en i övrigt hälsosam livsstil där du anstränger dig att hålla en bra vikt.

Denna fråga besvarades i nr 39 2017.

LÄS MER: Var kan jag hitta kosttillskottet Bio-Chrom för att hålla koll på blodsockret?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kan mullbär hjälpa mig att hålla normalt blodsocker? diabetes Hjärta/Kärl Kosttillskott blodsocker Hemmets Journal Mulberry mullbärsblad

5 kommentarer

  1. hej. jag har läst att kromtillskott är bra för att stabilisera blodsockret vid diabetes som jag har, typ 2. jag undrar om man kan ta det till olika mediciner? jag har levaxin och tar nån gång alvedon. nått man behöver tänka på med det? mvh kia

    • Du kan sannolikt ta kromtillskott, men inte istället för kostomläggning och mediciner vid typ 2-diabetes. Tillskott är alltid just tillskott, kost och mediciner är bevisat effektiva vid typ 2-diabetes, det är inte tillskott som t ex krom. OM du har fler frågor, vv ställ dem här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.