Hem > diabetes > Kan Wellnox lingonjuice bota min diabetes typ 2?
Wellnox lingonjuice

Kan Wellnox lingonjuice bota min diabetes typ 2?

Jag har sedan tio år tillbaka. Idag är jag 62 år gammal. Lever ett bra liv och har än så länge klarat mig från allvarliga komplikationer på grund av diabetesen.

Nu läste jag på nätet att något som heter Wellnox, rå , kan bota . Det kan väl ändå inte stämma?

Gosegrisen

Nej, det stämmer inte. Det finns idag inget som kan bota diabetes typ 1 eller . Företaget bakom dessa påståenden, att lingonjuice kan bota typ 2-diabetes, har tagit bort dem eftersom de fick mycket kritik för det.

Att påstå att något botar eller lindrar medicinska besvär får bara göras om godkända läkemedel, som är ordentligt studerade och utvärderade. Det är inte lingon eller lingonjuice.

Wellnox lingonjuice kan inte bota diabetes

Det som däremot går bra att hävda med livsmedel är om det kan bidra till att bibehålla normala funktioner i kroppen. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA, har godkänt ett stort antal påståenden som går bra att använda för ett stort antal livsmedel. För lingon finns dock inga sådana godkända påståenden. Däremot kan du ju dricka lingonjuice bara för att det är gott.

Det bästa du kan göra för din typ 2-diabetes är att leva sunt, äta bra mat, vara fysiskt aktiv efter förmåga, sluta röka, och vara sparsam med alkohol.

Denna fråga besvarades i nr 3 2018.

LÄS MER: Kan Medox verkligen förbättra synen?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

3 kommentarer

  1. MONICA MARIA ZANDERHÄLL

    ang lingon jouice och sockersjuka 2, så har jag läst det ska vara lika bra som Metformin. Kostdoktorn vet att man kan med ta bort/minska socker /kolhydrater få sockersjukan gå tillbaka, men den ligger latent om man sedan börjar äta fel igen. Läs på Diet dr!

    • Det finns inga vetenskapliga studier som har jämfört lingonjuice och metformin, och visat att det är lika bra.

      Visst kan man genom att lägga om sin kost och äta mindre kolhydrater få symptom på typ 2-diabetes att gå tillbaka, och rent av försvinna. Vissa personer kan tom sluta med sina mediciner. Men bara så länge som man håller kvar förändringen. Om man börjar äta och leva som tidigare kommer symptomen tillbaka. Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.