Hem / Hemmets Journal / Kan jag sluta med Brilique och Trombyl?

Kan jag sluta med Brilique och Trombyl?

Jag hade en hjärtinfarkt juni 2013 och en begynnande infarkt december 2014, som båda ballongvidgades med lyckat resultat. Sedan december 2014 tar jag varje dag Brilique och , för att minska risken för blodproppar.

Jag tar också varje dag kosttillskott som , Q10, vitlöksextrakt, MSM, Fortodol S, gurkmeja, C-vitamin, L-Arginin, L-Citrulin inklusive , D-vitamin samt magnesium.

Givet de blodförtunnande kosttillskotten jag stoppar i mig, blir det för mycket med min medicin? Jag känner mig frisk som en nötkärna och skulle gärna sluta med medicinen.

Ulla

Både Brilique och Trombyl ges för att minska risken för att du ska få blodproppar, som i sin tur kan orsaka hjärtinfarkter. Båda dessa har vetenskapligt bevisad effekt för detta.

Motsvarande bevisad effekt har däremot inte kosttillskotten som du tar, även om 3 kan bidra till ett visst skydd mot hjärt-kärlsjukdomar.

Eftersom du redan har haft två hjärtinfarkter har du en ökad risk att få en till. Så du ska absolut inte sluta med Brilique och Trombyl innan du har pratat med din läkare.

Det finns inga studier som har undersökt dessa läkemedel i kombination med dessa kosttillskott. Men de går sannolikt bra att kombinera.

Denna fråga besvarades i nr 4 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *