Hem > Hemmets Journal > Kan jag sluta med Brilique och Trombyl?
Brilique och Trombyl

Kan jag sluta med Brilique och Trombyl?

Jag hade en hjärtinfarkt juni 2013 och en begynnande infarkt december 2014, som båda ballongvidgades med lyckat resultat. Sedan december 2014 tar jag varje dag Brilique och Trombyl, för att minska risken för blodproppar.

Jag tar också varje dag kosttillskott som Omega 3, Q10, vitlöksextrakt, MSM, Fortodol S, gurkmeja, C-vitamin, L-Arginin, L-Citrulin inklusive calcium, D-vitamin samt magnesium.

Givet de blodförtunnande kosttillskotten jag stoppar i mig, blir det för mycket med min medicin? Jag känner mig frisk som en nötkärna och skulle gärna sluta med medicinen.

Ulla

Både Brilique och Trombyl ges för att minska risken för att du ska få blodproppar, som i sin tur kan orsaka hjärtinfarkter. Båda dessa har vetenskapligt bevisad effekt för detta.

Motsvarande bevisad effekt har däremot inte kosttillskotten som du tar, även om Omega 3 kan bidra till ett visst skydd mot hjärt-kärlsjukdomar.

Eftersom du redan har haft två hjärtinfarkter har du en ökad risk att få en till. Så du ska absolut inte sluta med Brilique och Trombyl innan du har pratat med din läkare.

Det finns inga studier som har undersökt dessa läkemedel i kombination med dessa kosttillskott. Men de går sannolikt bra att kombinera.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 4 2017.

LÄS MER: Finns det naturmedel som kan ge tunnare blod?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.