Hem / Hemmets Journal / Ska jag sluta med nattljusolja?

Ska jag sluta med nattljusolja?

Jag började med Evening Primrose Oil Eprio för besvär med lederna och hög vikt. Men blodtrycket sjunker väldigt mycket när jag äter både 20 mg och Eprio. Jag har ”vita rock-syndromet” så har jag egen hemma. Jag har varit nere i 110/60 (ännu lägre någon gång).

När jag frågade läkaren svarade han att han inte visste något om naturmedicin. Är det fel på min mätare eller ska jag sluta med någon av tabletterna?

Undrande

Evening Primrose Oil Eprio innehåller och kommer från en växt som heter Nattljus (Oenothera biennis). Det är ett kosttillskott med det godkända hälsopåståendet att det bidrar till att bibehålla ett normalt blodtryck och normalt blodkolesterol.

Det finns inga vetenskapliga som har undersökt kombinationen med Enalapril. Däremot finns det studier som visar att hos personer som tog tillskott med nattljusolja steg blodtrycket istället.

Nattljusolja kan istället höja blodtrycket

Jag föreslår att du slutar med Evening Primrose Oil Eprio och under två till tre veckor mäter med din egen mätare vad som händer. Om det fortfarande är lågt kan du prata med din läkare om att sänka dosen av Enalapril istället, du kanske inte behöver 20 mg.

Denna fråga besvarades i nr 32 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes