fbpx
Hem > Hjärta/Kärl > Vad hjälper mig mot dålig blodcirkulation?
dålig blodcirkulation

Vad hjälper mig mot dålig blodcirkulation?

Jag har tilltagande problem med åderbråck och dålig blodcirkulation i benen, så kallad venös insufficiens. Jag tar inga läkemedel för detta.

Senast jag var hos läkaren undersökta han hjärtat och påstod att det var bra. Han tyckte inte att mina problem var så allvarliga att jag behövde ta mediciner för det.

Kan du trots det tipsa om något naturligt som jag kan ta som kan hjälpa mig?

Britt-Lis

Venös insufficiens beror på att klaffarna i venerna, som ska transportera blodet tillbaka till hjärtat, har skadats. Det bästa du kan göra vid venös insufficiens och dålig cirkulation är regelbunden träning, som till exempel promenader. Det stimulerar blodomloppet och hjälper också till att hålla vikten under kontroll. Du kan också använda speciellt utformade stödstrumpor, som finns på apoteken.

Rökstopp rekommenderas vid dålig blodcirkulation

Det rekommenderas också att inte sitta still för länge, att vicka på fötterna emellanåt och att gärna hålla benen lite högt när du sitter och ligger. Sköt om huden noga för att undvika bensår, som kan vara svåra att läka. Rökstopp rekommenderas bestämt – det är alltid bra.

Som komplement kan du prova Bio-Pycnogenol, som kan hjälpa till att bibehålla en normal blodcirkulation. FreeStream är ett annat liknande preparat. Men de fungerar bäst i kombination med tipsen ovan.

LÄS MER: Är tomater bra för blodet och hjärtat?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.