Hem > Barn > Därför kan äppelcidervinäger hjälpa mot vårtor
Äppelcidervinäger

Därför kan äppelcidervinäger hjälpa mot vårtor

Jag läste på nätet att kan användas för att behandla . Nu var det längesedan jag själv hade vårtor men barnbarnen har det stup i kvarten. Skulle det kunna vara något för dem och deras föräldrar att testa?

Bosse

Teoretiskt kan äppelcidervinäger användas för att behandla vårtor, men det finns inga bra vetenskapliga studier som visar att det fungerar. Äppelcidervinäger är normalt svagare än andra syror som används för att behandla vårtor, så det tar längre tid. Men visst går det.

Ta en bit bomull, doppa i äppelcidervinägern så den blir genomblöt och tryck mot vårtan. Håll fast bomullen mot vårtan med plåster eller mindre bandage och låt vara över natten. Ta bort på morgonen och sätt dit en ny bomullsbit med vinäger nästa kväll. Upprepa detta i 1-2 veckor tills vårta trillar av. Fortsätt med behandlingen ytterligare några nätter. Observera att runt vårtan kan irriteras och ömma.

Annars finns många bra på apoteken att ta bort vårtor, som är både snabba och skonsamma för huden. Antingen appliceras salicylsyra för att bränna bort vårtan. Ett annat alternativ är att frysa bort vårtan. Detta görs normalt en gång i veckan tills vårtan försvinner.

Denna fråga besvarades i nr 30 2018.

LÄS MER: Hur tacklar jag bäst en envis fotvårta?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.