Hem > Hemmets Journal > Kan jag ta fler tabletter Maxosol än vad som ordineras?
Maxosol

Kan jag ta fler tabletter Maxosol än vad som ordineras?

Jag tycker hösten är jobbig, framför allt för att det bara blir mörkare och jag är ute mindre. Känner mig fräsch av att vara ute mycket, blir också härligt solbränd. Så nu är jag inte det.

Jag skulle vilja testa Maxosol, som jag läst om, men skulle vilja ta fler tabletter än de rekommenderar? Jag har inga sjukdomar och tar inga mediciner.

Solstrålen

Maxosol är ett kosttillskott som innehåller antioxidanter, till exempel vitamin E och betakaroten (A-vitamin), som finns naturligt i huden. Men det innehåller också vitamin C, lycopen, selen och zink, samt även liponsyra, som förstärker effekten av de andra ingående substanserna.

Ta inte mer Maxosol än rekommenderat

Maxosol bidrar till att bibehålla en normal hud, och kan bidra till hårets och hudens normala pigmentering. Det hjälper alltså till att hålla din normala färg i huden. Och kan hjälpa dig att bli fortare brun – om du är i solen. Det kan också skydda hudens celler mot oxidativ stress vid till exempel solning. Du ska inte ta mer än den rekommenderade dosen, en tablett per dag. Observera att Maxosol inte ersätter vanligt solskydd.

Men om du verkligen vill bli mer brun, även under hösten och vintern, är troligen en försiktig användning av solarium ett bättre alternativ.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 43 2017.

LÄS MER: Därför ska du skydda huden om du smörjer med smärtstillande geler.

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.