Hem > Infektion > Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor?
Efter två veckor är det OK att ta Selexid

Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor?

Jag opererades för en månad sedan och tog då Levaxin sprutor i sju dagar, tillsammans med mg och 400 mg.

Jag har nu inte tagit några på kanske två veckor och fick idag Selexid 200 mg utskrivet för . Min fråga är då, det är väl ingen fara att nu ta Selexid efter att jag tagit de andra läkemedlen innan? Jag läste nämligen på att man skulle meddela läkaren om man tagit några andra läkemedel tätt inpå. Jag glömde säga till honom att jag slutade ta ovan nämnda läkemedel samt OxyNorm för cirka två veckor sedan.

JK, 36

Det stämmer att vissa läkemedel kan interagera med Selexid (substansen heter pivmecillinam) om de tas samtidigt eller tätt inpå. Enligt Fass är det läkemedel som:

Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor? Infektion Interaktion pivmecillinam Selexid urinvägsinfektion uvi

  • Probenecid (läkemedel mot gikt) kan förstärka effekten av Selexid.
  • Metotrexat (mot artrit) kan få kraftigt ökad effekt och bli giftigt.
  • Andra antibiotika (t.ex. erytromycin eller tetracyklin) kan motverka effekten avpivmecillinam.
  • Valproat eller valproinsyra (läkemedel mot epilepsi) kan öka risken för karnitinbrist.

Du tog inga av dessa så det är ingen fara.

Med tätt inpå menas i ditt fall ca 30 timmar. Så det är ingen fara att efter två veckor ta Selexid.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.