Hem / Infektion / Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor?
Efter två veckor är det OK att ta Selexid

Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor?

Jag opererades för en månad sedan och tog då Levaxin sprutor i sju dagar, tillsammans med 665 mg och 400 mg.

Jag har nu inte tagit några läkemedel på kanske två veckor och fick idag Selexid 200 mg utskrivet för urinvägsinfektion. Min fråga är då, det är väl ingen fara att nu ta Selexid efter att jag tagit de andra läkemedlen innan? Jag läste nämligen på att man skulle meddela läkaren om man tagit några andra läkemedel tätt inpå. Alltså tätt inpå Selexid. Jag glömde säga till honom att jag slutade ta ovan nämnda läkemedel samt OxyNorm för cirka två veckor sedan.

JK, 36

Det stämmer att vissa läkemedel kan med Selexid om de tas samtidigt eller tätt inpå. Enligt Fass är det läkemedel som:

  • Probenecid (läkemedel mot gikt) kan förstärka effekten av Selexid
  • Metotrexat (mot artrit) kan få kraftigt ökad effekt och bli giftigt.
  • andra antibiotika (t.ex. erytromycin eller tetracyklin) kan motverka effekten av Selexid
  • valproat eller valproinsyra (läkemedel mot epilepsi) kan öka risken för karnitinbrist.

Du tog inga av dessa så det är ingen fara.

Med tätt inpå menas i ditt fall ca 30 timmar. Så det är ingen fara att efter två veckor ta Selexid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *