Hem / Hemmets Journal / Hjälper Coldzyme verkligen vid förkylning?

Hjälper Coldzyme verkligen vid förkylning?

Jag såg att det i vintras gjordes en massa reklam för Coldzyme, att det skulle hjälpa vid förkylningar. Jag testade själv en gång, när jag kände att förkylningen var på gång, men kan inte påstå att jag märkte någon större skillnad. Finns det någon bevisad effekt med Coldzyme vid förkylning?

Berra

Coldzyme är en spray som du sprayar i munnen. Den påstås reducera risken för förkylning och kan förkorta sjukdomsförloppet, om den används i ett tidigt stadium av . Så förmodligen är det så att ju tidigare du börjar desto bättre. Men det är svårt att säga hur bra effekten är.

Sprayen bildar en skyddande barriär som täcker munhåla och svalg. Barriären fångar in förkylningsvirus och förhindrar att de infekterar celler, så att kroppen kan göra sig av med dem på naturlig väg.

Det finns en viss vetenskaplig dokumentation att det kan fungera

Företaget bakom produkten har inte publicerat några som gjorts på människor i vetenskapliga tidskrifter. Det är brukligt för att kunna hävda medicinsk effekt. Däremot menar Läkemedelsverket, som har studerat hela dokumentationen, att den styrker de hälsopåståenden som företaget gör.

Hjälper Coldzyme verkligen vid förkylning? Hemmets Journal Infektion Coldzyme förkylning

Så slutsatsen är att det finns en viss vetenskaplig dokumentation, att det kan fungera, och man får helt enkelt testa själv.

Denna fråga besvarades i nr 19 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes