Hem / Hemmets Journal / Vad kan jag göra åt mina förkylningar?

Vad kan jag göra åt mina förkylningar?

De flesta jag pratar med säger att förkylningar kan man inte göra något åt, det är bara att ta sig igenom det. Men med småbarn som går på dagis är vintern ett enda långt förkylningsträsk. Det måste väl ändå finnas något jag kan göra?

Lasse

Visst finns det något du kan göra. När ni är förkylda är det bra att vila, dricka mycket vatten, ta paracetamol om ni har feber, snyta ut snoret och tvätta händerna för att minska smittspridning. Receptfria näsdroppar kan underlätta.

Din egen dagsform får avgöra om du ska gå till jobbet eller inte. Barnen ska däremot stanna hemma från dagis och skola om de är hängiga och febriga, plus en feberfri dag.

Om du vill testa något annat så har visat positiv effekt vid förkylning. Det är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som är godkänt av Läkemedelsverket för att förebygga och lindra symtom vid förkylning. Röd solhatt (Echinacea purpurea) finns i flera olika produkter i hälsokosten och på apoteken, bland annat , , Echinaforce, Echinatex och .

Vad kan jag göra åt mina förkylningar? Hemmets Journal Infektion feber förkylning näsdroppar paracetamol Röd solhatt snuva

Antibiotika hjälper inte om det är en virusförkylning, och det är de flesta förkylningar.

Sök läkare om du inte blir bättre inom en vecka eller feberfri inom fyra dagar.

Denna fråga besvarades i nr 4 2016.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes