Hem / Hemmets Journal / Hur fungerar Sinoclear vid bihåleinflammation?
Sinoclear

Hur fungerar Sinoclear vid bihåleinflammation?

Jag såg en reklamfilm på tv för Sinoclear, att det skulle hjälpa vid bihåleinflammation. Vad är det för något och hur fungerar det?

Däppt

Sinoclear är en nässpray som påstås lindra vanliga symptom vid bihåleinflammation som till exempel nästäppa och smärta i ansiktet. Den gör det genom att minska blockering och rensa bihålor och näsa från sekret, som rinner ut ur näsan under upp till två timmar. Behandlingen tas lämpligast på kvällen ett par timmar innan sänggåendet.

Den aktiva substansen är ett frystorkat pulver från växten Cyclamen Europaeum, en röd-rosa växt som tillhör Primula-familjen. Det finns små vetenskapliga studier som visar en viss effekt men förvänta inga mirakel.

Du ska inte använda Sinoclear om du tar blodförtunnande läkemedel som eller eller antikolinerga läkemedel (till exempel atropin). Gravida eller ammande bör inte använda Sinoclear. Barn under 12 år ska inte heller använda produkten.

Bihåleinflammation är vanligt förekommande. Var tionde svensk drabbas årligen av en eller flera bihåleinflammationer. 25 procent har svåra besvär och 25 procent är sjukskrivna eller hemma från jobbet en vecka eller mer.

Denna fråga besvarades i nr 12 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *