Hem > Interaktion > Är det lämpligt med kosttillskott till min medicin?
lämpligt med kosttillskott

Är det lämpligt med kosttillskott till min medicin?

Jag har sköldkörtelbesvär, , och depression. Jag behandlas med och Mirtazapin Actavis. Är det lämpligt att tillsammans med min medicin eftersom jag har ”dåliga” kostvanor, dvs äter ensidigt; oftast fisk och grönsaker samt ibland köttbullar, ägg och korv?

Finns det några skrivna råd angående vilken mat man bör äta vid hypertyreos? Jag har läst många webbsidor om diet för oss som har problem med sköldkörteln. Det är ju privatpersoner som skriver och enligt en del blev de friska och slapp äta Levaxin. Eftersom jag äter en ganska ensidig kost, så tänkte jag att kosttillskott kanske kan ersätta sådant jag eventuellt missar.

Karin W

Jag har inte hittat några specifika kostråd vid hypertyreos som är vetenskapligt belagda. Jag föreslår att du via din vårdcentral pratar med en dietist om det.

Att äta en kost med mycket fisk och grönsaker kan möjligtvis kallas ensidigt, men anses ändå nyttig och hälsosam. Det kan du fortsätta med.

Sannolikt är det inte farligt med kosttillskott. Problemet med webbsidor där privatpersoner skriver är att de enbart skriver utifrån sin egen situation. Du äter en bra kost så du behöver med stor sannolikhet inte kosttillskott.

Denna fråga besvarades i nr 51 2016.

LÄS MER: Varför blir jag hjälpt av Thyractive?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

3 kommentarer

  1. Britta Nordström

    Av dietister fårn man inga kostrekommendationer om man har problem med sköldkörteln. Jag har testat och det jag fick var i princip kostråd för att minska i vikt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.