Hem / Hemmets Journal / Fungerar kosttillskottet med mina p-piller?

Fungerar kosttillskottet med mina p-piller?

Jag tar p-piller och undrar om jag samtidigt kan ta som minskar trötthet, bidrar till en normal muskelfunktion och som skyddar cellerna mot oxidativ stress? Kosttillskotten innehåller E, C, B1, B2, B6, B12, pantensyra, , selen, betakaroten, guarana, ginsenosider och niacin.

Othilia

Ja, det går bra att ta kosttillskott som innehåller dessa vitaminer och mineraler tillsammans med p-piller.

Vissa kosttillskott och framför allt naturmedel, bland annat , kan försämra effekten av bland annat p-piller, medan andra kan påverka din menstruation. Därför är det viktigt att alltid läsa till dina p-piller och den information som följer med kosttillskotten och naturpreparaten. Jag rekommenderar också att du alltid köper dina kosttillskott på apotek eller stora välsorterade hälsokostbutiker.

Berätta gärna för din barnmorska eller den som har skrivit ut p-pillren att du tar kosttillskott.

Fungerar kosttillskottet med mina p-piller? Hemmets Journal Interaktion Kosttillskott P-piller kosttillskott p-piller trötthet

Observera att kosttillskott inte kan ersätta en sund livsstil som innehåller varierad mat med mycket frukt, grönsaker och fisk, samt fysisk aktivitet efter förmåga. Om du tänker på vad du äter och motionerar regelbundet tror jag inte att du behöver kosttillskott.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 42 2016.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes