Hem / Hemmets Journal / Kan de olika preparaten krocka?

Kan de olika preparaten krocka?

Har behandlats för överaktiv sköldkörtel (Graves sjukdom) med radiojod. Går nu under behandling för underfunktion istället, vilket inte är ovanligt efter den första behandlingen enligt läkarna. Tar nu Levaxin varje dag.

Tar dessutom . Är det okej med dessa båda ihop? Eller kan preparaten krocka?

/Ulla

Problemet med alla , som VitaePro, är att de inte är medicinskt studerade tillsammans med andra läkemedel. Därför bör du alltid vara försiktig och framför allt observant när du förändrar något i din medicinering eller börjar ett intag av kosttillskott.

Vad jag kan se och läsa mig till bör dessa båda vara OK tillsammans, så det bör inte vara så att något hämmar något annat. Men du bör som sagt vara observant på eventuella förändringar i hur du mår. Du bör också berätta för din läkare vilka kosttillskott och andra du tar.

Kan de olika preparaten krocka? Hemmets Journal Interaktion Graves sjukdom hypertyreos kosttillskott Levaxin Omega 3 sköldkörtel VitaePro

VitaePro innehåller vitaminer, mineraler och fettsyrorna DHA och EPA som finns i . Dessa kan teoretiskt vara bra för din sjukdom, men det finns inte visat vetenskapligt.

För att minska eventuell risk kan du ta de båda tabletterna med minst fyra timmars mellanrum, till exempel den ena på morgonen och den andra på kvällen.

Denna fråga publicerades i nr 16-17 2014


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes