Hem / Hemmets Journal / Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?
ciklosporin och Cardicore

Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?

Jag tar ciklosporin 25 mg morgon och kväll på grund av allergi, i form av hudutslag. Jag vill veta om jag kan kombinera detta med kosttillskottet Cardicore (nutrition drink mix)?

Jag är 72 år gammal.

Allan

Ciklosporin är ett immundämpande som kan användas bland annat vid hudinflammation, så kallad atopisk dermatit. Det är ett känsligt läkemedel så du bör inte ta något annat läkemedel eller utan att först prata med din läkare.

Bör gå bra att kombinera ciklosporin och Cardicore

Cardicore, som är ett kosttillskott som ska komplettera kroppen egen produktion av kväveoxid, kan bidra till att blodkärlen dilateras (utvidgas) vilket skulle kunna vara bra för blodcirkulationen. Några på själva produkten som har visat detta finns dock inte. Det finns heller inga vetenskapliga studier som visar om ciklosporin och Cardicore fungerar att ta tillsammans, men troligen ska det gå bra. Prata dock med din läkare först.

Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore? Hemmets Journal Interaktion atopisk Cardicore ciklosporin dermatit grapefrukt Johannesört

Personer som tar ciklosporin ska inte ta växtbaserade medel som innehåller johannesört eftersom det kan försämra effekten av ciklosporin. ska också undvikas, eftersom grapefrukt och grapefruktjuice hämmar kroppens nedbrytningen av ciklosporin och du kan få för mycket ciklosporin i blodet.

Denna fråga besvarades i nr 7 2018.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes