Hem / Interaktion / Kan jag kombinera extra enzymer med p-piller?

Kan jag kombinera extra enzymer med p-piller?

Jag har haft svårt att gå upp i hela mitt liv. Förra året testade jag om jag har försämrad ämnesomsättning på grund av en underfunktion i sköldkörteln (genom ett blodprov på vårdcentralen), men där var mina värden inom intervallen. Inget konstigt alltså.

Nu överväger jag att ta extra matsmältningsenzymer för att se till att jag tar upp alla näringsämnen. Jag äter en varierad kost, tränar inte alls längre – enbart vardagsmotion (tränade 2 ggr/veckan tidigare), ändå går jag inte upp i vikt.

Kan jag kombinera extra enzymer med p-piller (Zoely, p-piller – 1/dag) utan problem? Kommer mina nuvarande egna enzymer vila och/eller försvinna för att jag tar extra?

Jag tar också MittVal Kvinna, – 1/dag

Linda

Jag känner faktiskt inte till hur matsmältningsenzymer fungerar i detalj, därför vågar jag inte säga något definitivt.

Kanske borde du ta p-pillret för sig och vänta några timmar innan du tar matsmältningsenzymer. Om du tar p-pillret på kvällen när du går och lägger dig borde det inte vara någon risk tänker jag.

Jag tror inte att dina egna enzymer påverkas om du tar extra så här.

Träning tror jag absolut att du kan/ska fortsätta med. Träning bygger upp kroppen och gör att du behöver äta mer. Testa också att använda mycket smör och grädde i maten 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *