Hem > Hemmets Journal > Kan jag kombinera mina hjärtmedel med naturmedel?
Använde inte läkemedel och naturmedel mot samma åkomma.

Kan jag kombinera mina hjärtmedel med naturmedel?

Jag är en 80-årig kvinna som har och sömnsvårigheter. För detta tar jag enalapril, , Trombyl, mirtazapin och zolpidem, normala doser en tablett om dagen av varje. Går dessa att kombinera med naturmedel Valeriana Sömn och Arctic Root?

/Ylva

Enalapril, simvastatin och Trombyl används vid hjärtsjukdom som högt blodtryck, för att minska risken för allvarligare komplikationer som hjärtinfarkt. Mirtazapin används för att behandla depression hos vuxna, och zolpidem är vanligt för korttidsbehandling av sömnbesvär hos vuxna.

Valeriana är ett traditionellt som används vid insomningsbesvär. är också ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används som stärkande preparat vid symptom som trötthet, svaghetskänsla, irritabilitet och lindrig oro.

Det blir kaka på kaka

Det finns inga vetenskapliga studier som har visat att dessa fem går att kombinera. Men tradition och erfarenhet säger att det bör gå bra.

Kan jag kombinera mina hjärtmedel med naturmedel? Hemmets Journal Hjärta/Kärl Interaktion Naturmedel Arctic Root enalapril hypertoni mirtazapin simvastatin sömn Trombyl Valeriana Sömn zolpidemKan jag kombinera mina hjärtmedel med naturmedel? Hemmets Journal Hjärta/Kärl Interaktion Naturmedel Arctic Root enalapril hypertoni mirtazapin simvastatin sömn Trombyl Valeriana Sömn zolpidem

Däremot använder du både vanliga läkemedel och växtbaserade läkemedel mot samma åkomma, sömnsvårigheter, som kan vara orsakad av depression, stress, oro och liknande. Det blir kaka på kaka och jag föreslår att du pratar med din läkare om det.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 44 2015.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.