Hem / Hemmets Journal / Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman?
kombinera Paroxetin med More Woman

Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman?

Jag undrar om det är farligt att kombinera med More Woman?

Jag har tagit en halv Paroxetin och en kapsel More Woman på morgonen. Det står att jag ska ta en kapsel More Woman till kvällen också men det vågar jag inte för jag blev yr och det kändes som om golvet gungade och jag var onykter. Har därför dragit ner på Paroxetin och tar en fjärdedel.

Ska jag sluta eller fortsätta?

Birgitta

Nej, det är troligen inte farligt, men det finns inga vetenskapliga som har undersökt den kombinationen.

Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman? Hemmets Journal Interaktion Kosttillskott depression interaktion kosttillskott More Woman paroxetin ångest

More Woman är ett som påstås vara bra för att lindra övergångsbesvär i klimakteriet. Det innehåller Sammetsböna, Brännässla, Muira puama, Mariatistel, Svartpeppar, Pantotensyra, B6, Krom och Zink. Det finns inga studier på detta preparat och inga kontroller att kapslarna verkligen innehåller det som påstås.

Paroxetin är ett vanligt läkemedel för behandling av depression, ångest, stressyndrom och liknande. Yrsel är en vanlig biverkan med Paroxetin, men brukar normalt gå över efter en tids användning.

Jag tror att det är Paroxetin som gör att du blir yr. Jag tycker inte att du ska sänka dosen Paroxetin utan att prata med din läkare. Om besvären inte försvinner finns det många andra preparat att välja.

Denna fråga publicerades i nr 16 2015.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *