Hem > Hjärta/Kärl > Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril?
Ibumetin samtidigt

Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril?

Jag tar Sandoz 2 x 2,5 mg pga – 225/125 mm Hg. Har tidigare tagit Metoprolol 3 x 20 mg men slutade pga för mycket biverkningar.

Kan jag ta samtidigt som jag tar Enalapril? Frågar för att jag inte tycker att Panolig ger någon effekt och inte är bra för min mage.

Jonna

Ibumetin tillhör en klass smärtlindrande läkemedel som kallas NSAID som kan försämra den blodtryckssänkande effekten av ACE-hämmare. Försämring av njurfunktionen har rapporterats vid samtidig användning av NSAID och ACE-hämmare. Risken verkar dock störst hos äldre patienter. Men du bör för säkerhets skull inte ta Ibumetin samtidigt med enalapril.

Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril? Hjärta/Kärl Interaktion enalapril högt blodtryck Ibumetin NSAID paracetamol

Du kanska ska diskutera med din läkare att byta till en kalciumflödeshämmare i stället för ACE-hämmare. Och justera dosen så att du får ner det höga trycket.

Panolig känner jag inte till, är det du menar? Normalt brukar paracetamol (såsom Alvedon och Panodil) tolereras väldigt bra av magen.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.