Hem / Interaktion / Kan jag ta magnesium med mina läkemedel?

Kan jag ta magnesium med mina läkemedel?

Jag behandlas för ulcerös proktit och sedan cirka fem år tillbaka. Frågan rör och om det är säkert att kombinera med läkemedlen eller om jag bör besöka en först.

Jag tar:

  • Buspiron 10mg 2ggr dagligen
  • Voxra 30mg 1ggn dagligen
  • Asacol 400mg stolpiller 1ggn dagligen
  • Asacol 400mg enterotablett 2ggr dagligen
  • Behepan 1mg, 1gång dagligen

Jag undrar om jag kan ta som kosttillskott på 130 mg dagligen? Har börjat träna styrketräning ganska hårt ca 4 ggr veckan i ca 4 veckor och har mkt värk i musklerna och sendrag under passen vilket gjorde att jag via min träningskompis blev tipsad om magnesium tillskott av märket Healthwell.

Tog prover i december då jag träffade läkare för uppföljningen av min tarmsjukdom ulcerös proktit och då låg magnesium på 0.82 mmol/L. Som jag förstår det så kan man få brist på det när man tränar? Jag blev dock osäker på om jag kan ta det tillskottet när jag äter andra . Och om det finns några risker med det? Tanken är att kombinera det med zink 20 mg dagligen. Upptäckte dock att deo innehåller 200 % RDI vilket verkar lite väl mkt?

Ante

Ja då, du kan ta kosttillskott magnesium, det ska inte vara någon fara.

Deo som innehåller magnesium och annat har en mer lokal verkan på hudens yta. Det går inte in i kroppen och kan påverka hela kroppen.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes