Hem > Hemmets Journal > Kan jag ta VitaePro med mina andra mediciner?
Prata med personalen innan du börjar med VitaePro.

Kan jag ta VitaePro med mina andra mediciner?

Jag har som jag behandlar med Candesartan. Jag tar också D-vitamin i form av Dygratyl, eftersom jag inte har några bisköldkörtlar, samt Levaxin. På grund av Temporalisarterit tar jag , och för ett förmaksflimmer tar jag Warfarin och Bisocard.

Nu undrar jag om jag kan ta kosttillskottet samtidigt som jag tar dessa mediciner?

MK

Det finns inga studier som har undersökt den här kombinationen, så det går inte att svara helt säkert. Men troligen ska det gå bra att kombinera dem.

Kan jag ta VitaePro med mina andra mediciner? Hemmets Journal Interaktion Kosttillskott Bisocard candesartan D-vitamin Levaxin Prednisolon Warfarin

Warfarin är ett lite besvärligt i sammanhanget, eftersom det dels kan vara klurigt att ställa in rätt dos från början, dels för att det interagerar (krockar) med många andra läkemedel. I ditt fall krockar det med både Levaxin och Prednisolon. Men jag antar att de känner till detta på Waranmottagningen och justerar dosen utifrån det.

Prata med personalen innan du börjar med VitaePro

Det är inte känt hur VitaePro påverkar Waran-inställningen. Därför tycker jag att du ska prata med personalen på Waranmottagningen innan du börjar, och att ni gör en kontrollmätning. Sen kan du börja med VitaePro, och att ni tillsammans följer dina värden och gör eventuella justeringar av Warandosen utifrån det. Ändra inte Warandosen själv.

Denna fråga besvarades i nr 37 2017.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *