Hem > Depression > Kan Voxra kombineras med Brintellix vid depression?
Brintellix

Kan Voxra kombineras med Brintellix vid depression?

Jag behandlas för , OCD och social fobi. Jag tar nu 150 mg Voxra och är väldigt nöjd med den, då den tar bort den värsta tröttheten som depression ger.

Men jag skulle behöva lägga till någon ångestdämpande medicin. Jag har provat många sorters SSRI, senast , men alla har haft för mycket trots många månaders användande. Jag har läst om Brintellix (vortioexin) och undrar om man kan kombinera det med Voxra?

Jag tar också L-tyrosin 150 mg.

en undrande

Det är inte optimalt att kombinera Voxra med Brintellix, eftersom den kombinationen kan göra att Brintellix bryts ner långsammare i kroppen. Det medför då att den verkliga dosen i kroppen blir 2-3 gånger högre än den normalt skulle bli utan Voxra i kroppen.

Du kan behöva sänka dosen av Brintellix

Om dessa ska kombineras rekommenderas det att dosen Brintellix halveras och att man är extra vaksam på eventuella biverkningar som det läkemedlet kan orsaka.

Anledningen till detta är att båda läkemedlen bryts ner av samma enzym i levern. Voxra bryts då ner i första hand vilket gör att dosen Brintellix blir för hög.

Fast å andra sidan, bara för att det är så här i teorin behöver det inte betyda att det kommer att ske i verkligheten. Prata med din läkare och be att få testa. Det kanske fungerar bra för dig.

Du kan också prata med läkaren om att prova ett så kallat SNRI-preparat, t ex eller duloxetin. De påverkar både serotonin och noradrenalin, och fungerar både mot depression och ångest.

_________________________________________________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *