Hem / Hemmets Journal / Ska jag se upp med något preparat?
preparat

Ska jag se upp med något preparat?

Jag tar varje dag två för torra ögon och en påse SkinGain för torr hud. Dessutom tar jag två ACO Vitamineral 50+ om dagen.

Går det bra att kombinera dessa preparat? 

Kan det bli för mycket av något ämne?

Jag höll upp med vitamintabletterna ett tag men upptäckte att mina naglar och hår växte sämre och naglarna gick lättare sönder samt håret fick sämre kvalité.

60+

Du ligger inte i någon riskzon med det du tar. Om du däremot skulle ta ännu fler kosttillskott kan det bli för mycket. Därför är det viktigt att ha koll på det totala innehållet, så det inte överstiger RDI, Rekommenderat dagligt intag.

Av vitaminerna är det framför allt som kan ge mer allvarliga konsekvenser vid överdosering. Membrasin innehåller A-vitamin i lagom dos. Det är bra att du tar SkinGain i påse för den innehåller inte alls A-vitamin. ACO Vitamineral 50+ innehåller A-vitamin i form av betakaroten, som inte riskerar att bidra till överdosering.

De flesta behöver inte kosttillskott och andra preparat

Livsmedelsverket menar att trots att det finns många brister i våra matvanor, visar kostundersökningar att de allra flesta människor får i sig tillräckligt med vitaminer och genom maten. För de flesta finns det alltså inget behov av extra .

Denna fråga publicerades i nr 47 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *