Hem / ADHD / Vågar jag blanda kosttillskott med mina läkemedel?
blanda kosttillskott

Vågar jag blanda kosttillskott med mina läkemedel?

Jag behandlas för ADD (ADHD utan hyperaktivitet) och tar Elvanse 70 mg. Jag tar också 50 mg, Giona Easyhaler 200 mikrogram/dos för astma och p-piller Anastrella 30 mikrogram/tablett.

Nu undrar jag om någon av följande tillskott inte är bra att blanda med någon av de mediciner jag tar: Kolin, rosenrot, gröna kaffebönor, , guarana och Glucomannan?

Evelina

Dina vanliga läkemedel verkar fungera bra tillsammans, där hittar jag inga krockar i de stora medicinska databaserna. Däremot finns det inga som har jämfört dina läkemedel i kombination med de kosttillskott som du räknar upp.

Men sett till den långa erfarenheten som finns med många av dessa bör det gå bra att kombinera dem med dina läkemedel. Däremot rekommenderar jag inte att du börjar ta alla tillskotten på en gång, utan börjar med dem ett i taget med kanske en veckas mellanrum. Passa på och känn efter. Om det fungerar och känns bra kan du fortsätta och lägga till nästa. På så vis blir det lättare att avgöra vilket av tillskotten som kanske inte fungerar.

Det är också bra att du talar om för din läkare att du tar dessa tillskott.

Observera att personer med inte bör använda Rosenrot.

Denna fråga besvarades i nr 50 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *