Hem / Depression / Vågar jag kombinera Metoprolol och Citalopram?
Metoprolol och Citalopram

Vågar jag kombinera Metoprolol och Citalopram?

Jag har på grund av diagnosen depression fått utskrivet T 20 mg/dag. När jag läser står det att denna medicin inte ska användas om man äter T .

När jag vänder mig till utskrivande är denna helt frågande till detta och säger att han inte kan hitta några sådana rekommendationer någonstans.

Jag känner mig nu helt förvirrad och vågar inte börja med Citalopram då jag är rädd att få tillbaka mina besvär med oregelbundna hjärtslag, vilket jag tyckte var mycket obehagligt. Vill ju inte äta medicin som är farlig för mig.

Konstigt också att inte läkaren visste något då det står överallt på nätet då jag söker information. Kan du bena ut min förvirring vore jag tacksam.

Gusgu, 71

Det stämmer att citalopram kan påverka metoprolol, så att effekten av metoprolol blir större.

Brukar gå bra att kombinera Metoprolol och Citalopram

I har man sett att halterna metoprolol i blodet ökar, däremot sågs ingen klinisk ökning av metoprolols effekt på blodtryck och hjärtrytm hos friska frivilliga. Försiktighet rekommenderas dock vid samtidig användning av metoprolol och citalopram. En dosjustering kan krävas.

Det brukar normalt gå bra att kombinera dessa båda läkemedel. Men om du känner att du blir yr eller får huvudvärk – mer än normalt och under längre tid – kan ditt blodtryck ha blivit för lågt. Prata med din läkare i så fall.

Annars är det bara att fortsätta med medicinerna.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes