Hem > Depression > Kan escitalopram krocka med medicin mot hjärtarytmi?

Kan escitalopram krocka med medicin mot hjärtarytmi?

Jag behandlas för och hjärt-arytmi. För detta tar jag 3,75 mg, och Escitalopram 5 mg. Jag tar också kosttillskott i form av Lactiplus.

Jag har läst att man inte ska blanda escitalopram med t ex , som är en . Jag undrar om man kan ta Bisoprolol istället, som också är en betablockerare?

Varför ska man inte ta escitalopram när man äter medicin mot vissa hjärt-arytmier?

Rasmus, 25 år

Det finns en risk att halten av metoprolol i blodet ökar om du samtidigt tar escitalopram. Men det är inte alls säkert att den här interaktionen har någon klinisk/medicinsk betydelse. Denna risk kan jag inte hitta med bisoprolol och escitalopram.

Kan escitalopram krocka med medicin mot hjärtarytmi? Depression Hjärta/Kärl Interaktion bisoprolol escitalopram metoprolol

Du ska inte ta escitalopram om du har arytmi eftersom det kan orsaka arytmier som biverkan. Så du riskerar att spä på ”problemet”. Prata med din läkare om att byta till ett annat antidepressivt .

Escitalopram är ett läkemedel som framför allt används för att behandla depression. Det är ett så kallat antidepressivt läkemedel. Läkemedlet används också för att behandla vissa typer av ångest och även andra former av psykiska besvär. Det tillhör en grupp antidepressiva läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI.

Arytmier eller hjärtrytmrubbningar är samlingsnamnet på flera olika tillstånd där hjärtats rytm inte fungerar normalt. Rytmrubbningar kan vara allt ifrån symptomfria och ofarliga till livshotande tillstånd orsakade av en allvarlig hjärtsjukdom.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.