Hem / Hemmets Journal / Vilket te vågar jag dricka med min medicin?
te vågar

Vilket te vågar jag dricka med min medicin?

Jag behandlas för utmattningssyndrom samt generaliserat ångestsyndrom, GAD. Läkaren har skrivit ut och Divisun (D-vitamin).

Kan jag dricka Yerba mate-te i kombination med att jag tar sertralin? De sa i tehandeln att man blir lite mer lättblödande av yerba mate. Vilka örtteer bör undvikas då man äter sertralin? Är kamomill-te ok?

Tedrickare

Det finns en liten experimentell studie som har visat att yerba mate-te kan påverka blodplättarna och göra att de inte klibbar ihop lika lätt. Men det är en studie i ett laboratorium på djur- och mänskliga celler, inte på riktiga människor, så det är omöjligt att säga hur det påverkar dig. Dock finns ett litet antal rapporter om blödningar rapporterade som med sertralin.

Du kan dricka yerba mate-te samtidigt som du tar sertralin, jag kan inte några problem med det. Kamomill-te går också bra. Jag kan inte heller hitta någon information om att du ska undvika några speciella örtteer när du tar sertralin.

Däremot bör du undvika eller minska ditt intag av , eftersom det kan förstärka effekterna av sertralin. Du bör också undvika att äta grapefrukt eller drick , då det också kan förstärka sertralins effekter.

Denna fråga besvarades i nr 13 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *