Hem > Hemmets Journal > Vad kan lindra mina klimakteriebesvär?
Klimakteriebesvär

Vad kan lindra mina klimakteriebesvär?

Jag har haft värmevallningar och andra typiska tecken på att jag kommit i under de senaste åtta-nio månaderna. Vi har i släkten och jag är inte så pigg på att ta hormoner och liknande för att lindra mina .

Har du något naturligt alternativ som du kan tipsa om?

Sigrid, 52

För att vara på den säkra sidan är det bra att du först kollar med dina släktingar vilken typ av bröstcancer ni har i släkten. Det finns cancerformer som är hormonberoende, liksom det finns cancerformer som inte är hormonberoende.

Flera alternativ vid klimakteriebesvär

Om du kommer fram till att ni har bröstcancern som inte är beroende av kvinnligt könshormon, östrogen, kan du prova Femal, Klimadynon och Remifemin. Dessa är alla godkända av och innehåller Silverax (Cimicifuga racemosa). Det innehåller östrogena substanser från växtriket, så kallade fytoöstrogen, alltså sådana vars nivåer minskar i klimakteriet. Läkemedelsverket har kommit fram till att de produkterna troligen har positiv effekt. De bör dock inte användas under någon längre period utan att diskutera det med läkare.

Vad kan lindra mina klimakteriebesvär? Hemmets Journal Klimakteriet Kosttillskott bröstcancer fytoöstrogen klimakteriet Silverax

Om det visar sig att bröstcancern i släkten är hormonberoende, kan du istället prova Femarelle eller Meno Joy för dina klimakteriebesvär.

Denna fråga besvarades i nr 46 2017.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.