Hem > Kosttillskott > Flexovital – för en bra blodcirkulation
Flexovital

Flexovital – för en bra blodcirkulation

Flexovital är ett kosttillskott som främjar en bra i kroppen. Enligt tillverkaren kan bra kondition förenklat beskrivas som en individs uthållighet och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen är på att syresätta och transportera ut energi till muskler och organ. Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur musklerna.

För att uthållighet och återhämtning ska fungera bra måste blodcirkulationen fungera väl. Blodkärlens kondition är viktig för att hjärtat skall kunna pumpa runt syre och i kroppen. Kort sagt: ju mer syre och näring som cirkulerar, desto bättre kondition.

När vi har ont i kroppen går tankarna ofta mot massage och vila. Har vi ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi trycker på, och masserar armbågen för att det ska göra mindre ont.

Leder till ökad blodcirkulation

Massage är i själva verket bara ett sätt av många för att få igång blodcirkulationen. Dålig blodcirkulation i musklerna gör att man kan känna sig stel, och dålig blodcirkulation i en inflammerad led gör det svårt för inflammationen att läka ut. Med andra ord är en väl fungerande blodcirkulation läkande och lindrande för flera av kroppens olika krämpor.

Flexovital innehåller L-ArgininRosenrot och C-vitamin. Ur L-Arginin bildas kväveoxid (NO), som hjälper kroppen att hålla blodkärlen vidgade, vilket leder till ökad blodcirkulation.

Rosenrot (Rhodiola Rosea) har sedan forntiden använts som naturläkemedel: redan 1755 beskrevs den av Carl von Linné som en läkande naturmedicin. Den har uppiggande egenskaper, hjälper mot och kan stärka användaren vid .

C-vitamin är en välkänd som bland annat finns i citrusfrukter. Den behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Det underlättar även upptaget av järn från maten. Brist på C-vitamin kan innebära trötthet, svaghet och irritation.

LÄS MER: Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

4 kommentarer

  1. Hei!
    Kan Flexovital brukes sammen med blodfortynnende medisin?

    Mvh
    Toril Elsæther

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.