Hem / Hemmets Journal / Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?
Havtorn och Omega 3

Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?

Går det bra att ta både Havtorn och , i form av Membrasin och Eskimo 3, samtidigt, eller kan det bli för mycket av något?

Anne

Båda dessa har olika ursprung och innehåller därför lite olika saker, vilket gör att de snarare kompletterar varandra istället för att konkurrera med varandra.

Membrasin innehåller extraktet SBA 24 från havtornsbär (Hippophae ramnoides L.), som består av omega-7, samtliga essentiella fettsyror tillsammans med bärens och växtsteroler. Det innehåller också omättade fettsyror och karotenoider som omvandlas till , som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor och normal hud.

Eskimo 3 kommer ur naturlig fiskolja och innehåller omega-3 fettsyror, framför allt EPA och DHA, som bidrar till hjärtats normala funktion. Omega-3 fettsyror kan leda till viss förlängning av blödningstiden. Om du behandlas med antikoagulantia eller acetylsalicylsyra bör du första prata med din läkare.

Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk? Hemmets Journal Kosttillskott Eskimo 3 fiskolja havtorn Membrasin omega

Så länge du håller dig till de på förpackningarna rekommenderade doserna ska det inte vara något problem att fortsätta ta dessa. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Denna fråga besvarades i nr 12 2014.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes