Hem > Kosttillskott > Magnesium – mot trötthet och utmattning
antidepressiva medicin

Magnesium – mot trötthet och utmattning

Magnesium är ett som bidrar bland annat till att minska trötthet och .

Säljs bland annat av BodystoreMagnesium - mot trötthet och utmattning Kosttillskott Trötthet magnesium trötthet utmattning

Magnesium är ett grundämne som tillhör gruppen alkaliska jordartsmetaller. Det är livsviktigt för alla levande organismer och för lite avämnet kan orsaka spasmer och högt blodtryck. För mycket av det kan orsaka diarré. Det återfinns i gröna grönsaker som spenat, det finns också i nötter och fullkornsprodukter. Det är centralatom i klorofyllmolekyler och är därför livsnödvändigt för fotosyntetiserande organismer.

Rekommenderat dagligt intag är för barn 50 – 200 mg, kvinnor 280 mg, män 280 – 350 mg.

Magnesiumbrist anses kunna ge ångest och depression, ångest kan dessutom öka utsöndringen och därmed behovet av magnesium.

BRA FÖR

  • Bidrar till att minska trötthet och utmattning.
  • Bidrar till elektrolytbalans, normal energiomsättning, nervsystemets normala , normal muskelfunktion, normal proteinsyntes, normal psykologisk funktion, bibehålla normal benstomme och tänder, samt har en roll i celldelningsprocessen.

Säljs bland annat av BodystoreMagnesium - mot trötthet och utmattning Kosttillskott Trötthet magnesium trötthet utmattning

OBSERVERA!

Läs alltid eller informationen som följer med förpackningen. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och varierad kost samt en hälsosam livsstil. Överskrid ej rekommenderad dygnsdos.

Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid prata med din läkare innan du använder produkten.

LÄS MER: Kan jag ta magnesium med mina läkemedel?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan: