Hem > Hemmets Journal > Kan jag ta kosttillskott när jag har astma?

Kan jag ta kosttillskott när jag har astma?

Jag har astma och behandlar med Innovair två doser om dagen, samt Bricanyl vid behov. Jag var i en hälsokostbutik häromdagen och köpte ett . Det var tabletter för kvinnor och skulle innehålla och mineraler.

Är det något speciellt jag ska tänka på och om det är något jag inte ska äta som astmatiker? Jag känner till det här med smärtstillande och tar bara Alvedon när det behövs.

Julia

Nej, det är inget speciellt du behöver tänka på. Men det är bra om du kollar på burken och läser innehållsförteckningen. Det ska helst inte vara något med pollen eller blomster-/växt-extrakt i kosttillskotten om du har astma. Men om du har köpt rena vitaminpreparat är det troligen inte det.

Om du köper kosttillskotten på större hälsokostkedjor eller apotek har de bra innehållsförteckningar på sina produkter, så det ska nog gå bra.

Experimentera inte med kosttillskott och naturmedel när du har astma

Astma är en potentiellt livsfarlig sjukdom så det rekommenderas inte att experimentera med , kosttillskott och läkemedel. Prata med din läkare om du är osäker.

Kan jag ta kosttillskott när jag har astma? Hemmets Journal Kosttillskott Luftvägar Sommar Vår astma kosttillskott mineraler vitaminer

Alvedon är ett bra alternativ vid smärta om du också har astma. Fysisk träning, gärna konditionsträning, är jättebra för människor med astma, liksom att äta en balanserad kost.

Denna fråga besvarades i nr 10 2017.

LÄS MER: Vad ska jag ta istället för Buventol för min astma?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.