Hem > Hemmets Journal > Varför blir jag hjälpt av Thyractive?
Thyractive

Varför blir jag hjälpt av Thyractive?

Jag har problem med sköldkörteln, den svullnar, men ger inga utslag på blodprover.

Jag har nu fått råd om en tablett, Thyractive, med svinsköldkörtel. Jag känner att den hjälper, men på vilket sätt?

68-åring

Du skriver inte din svullnar, om det till exempel beror av en . Det finns flera typer av sköldkörtelinflammation och vissa av dem gör sköldkörteln öm och ibland hårdare. Flera typer av inflammationer leder till att körteln förstoras. En del typer av sköldkörtelinflammation påverkar körteln så att den börjar bilda för lite eller för mycket hormon.

Jag kan inte svara på varför du blir hjälpt av Thyractive och jag tycker inte att du ska ta detta eller något annat preparat innan du har låtit en läkare undersöka dig och konstatera varför din sköldkörtel svullnar. Beroende på orsaken finns det olika behandlingar som är lämpliga.

Varför blir jag hjälpt av Thyractive? Hemmets Journal Kosttillskott hjärtklappning hormon inflammation sköldkörteln svinsköldkörtel Thyractive ämnesomsättning

Anledningen till att jag inte kan rekommendera Thyractive är att vi inte exakt vet vad tabletterna innehåller. Det finns heller inte någon garanti att doserna i tabletterna alltid är desamma. En för låg dos ger ingen effekt och en för hög dos kan möjligen leda till förhöjd ämnesomsättning och .

Denna fråga publicerades i nr 21 2014.

UPPDATERING 2018-03-12

Läkemedelsverket har idag varnat för att självmedicinera med sköldkörtelprodukter. Anledningen är att deras analyser av några sådana preparat visar att sköldkörtelprodukter avsedda för självmedicinering kan innehålla riskabla mängder sköldkörtelhormon eller inga sådana hormoner alls. Läs mer här.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.