Hem > Endokrinologi > Benskörhet > Jag retar mig på reklamen för VitaePro!
reklamen för VitaePro

Jag retar mig på reklamen för VitaePro!

Jag har länge undrat hur det ligger till med VitaePro. Är det så bra som det måste vara, eftersom tv sprutar ut info var tionde minut?

Det verkar mest vara herrar som inte kan leva utan VitaePro, till exempel Stig Strand. Snart får jag mardrömmar om VitaePro!

Elsa

VitaePro är ett kosttillskott och för sådana krävs inte vetenskapliga studier på samma sätt som för läkemedel. Så det finns inga studier som har undersökt effekten av själva produkten VitaePro. Däremot finns det några korta studier på de olika ingående ämnena i VitaePro, på ett litet antal människor, som möjligtvis har visat en viss liten effekt.

Min erfarenhet är att det är väldigt mycket upp till varje person om man blir hjälpt eller inte. En del upplever effekt medan andra inte gör det. Om effekten verkligen kommer från själva preparatet, eller om det är en placeboeffekt (för att man verkligen vill ha effekt eller tror på produkten), är omöjligt att säga. Trots det lägger företaget bakom produkten stora pengar på bland annat tv-reklam.

Men, om du äter en varierad kost med mycket fisk, frukt och grönsaker, och rör på dig varje dag, så behöver du inte ta ett kosttillskott som VitaePro. Då får du i dig det du behöver ändå.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 14 2016.

LÄS MER: Finns det risk att VitaePro krockar med Aclasta som jag tar för benskörhet?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.