fbpx
Hem > Kosttillskott > Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?
Havtorn och Omega 3

Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?

Går det bra att ta både Havtorn och Omega 3, i form av Membrasin och Eskimo 3, samtidigt, eller kan det bli för mycket av något?

Anne

Båda dessa kosttillskott har olika ursprung och innehåller därför lite olika saker. Det gör att de snarare kompletterar varandra istället för att konkurrera med varandra.

Membrasin innehåller extraktet SBA 24 från havtornsbär (Hippophae ramnoides L.), som består av omega-7, samtliga essentiella fettsyror tillsammans med bärens antioxidanter och växtsteroler. Det innehåller också omättade fettsyror och karotenoider, som omvandlas till vitamin A, som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor och normal hud.

Eskimo 3 kommer ur naturlig fiskolja och innehåller omega-3 fettsyror, framför allt EPA och DHA, som bidrar till hjärtats normala funktion. Observera att omega-3 fettsyror kan leda till viss förlängning av blödningstiden. Om du behandlas med antikoagulantia eller acetylsalicylsyra bör du första prata med din läkare.

Så länge du håller dig till de rekommenderade doserna ska det inte vara något problem att fortsätta ta dessa. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12 2014.

LÄS MER: Kan jag ta Havtorn och multivitamin med mina läkemedel?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.