Hem / Kvinnligt / Är det någon fara att ta Vermox när jag försöker bli gravid?

Är det någon fara att ta Vermox när jag försöker bli gravid?

Min kille har fått springmask och nu har vi båda påbörjat behandling med Vermox. Vi försöker bli gravida men jag väntade till jag fick min mens innan vi påbörjade behandling. Nu ska vi upprepa 3-dagarskuren efter 14 dagar och det faller samman med min ägglossning.

Så min fråga är om det är nån fara att ta Vermox medan vi försöker bli gravida?

Ida, 25 år

Vermox är ett vanligt läkemedel vid olika sorters mask. När det används under själva graviditeten, i de doser som är aktuella vid behandling av springmask, har det troligen ingen fosterskadande effekt, men bör trots det användas med viss försiktighet.

Jag hittar ingen specifik information om att använda Vermox när man försöker bli gravid. Eftersom ni försöker bli gravida precis när ni tar den upprepande behandlingen, går det inte att utesluta att det finns kvar läkemedel i kroppen vid befruktningstillfället, som skulle kunna påverka det lilla lilla fostret.

Även om det troligen inte är någon risk, så kan jag inte rekommendera er att försöka, utan råder er för säkerhets skull att vänta till nästa ägglossning. Jag vet att det nog inte var det du ville höra, men jag kan inte rekommendera något annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *