Hem / Hemmets Journal / Vilka örter ökar effekten av östrogen?

Vilka örter ökar effekten av östrogen?

Vilka örter kan vi kvinnor använda om vi behöver mera östrogen?

M K

Det är helt normalt att den kvinnliga kroppen med stigande ålder producerar mindre östrogen. Därför är också de så kallade klimakteriebesvären normala, om än besvärliga för en del kvinnor.

Det finns inga örter som bara så där höjer nivån av östrogen i kroppen. Men det finns två sätt att ”behandla” klimakteriebesvären; genom att tillföra östrogen (prata med din läkare) eller pröva något natur- eller om du inte vill eller kan ta östrogen.

Det finns flera örter att prova

Du kan bland annat pröva silverax (som finns i form av produkterna Klimadynon och Remifemin), som enligt Läkemedelsverket visserligen har en något osäker dokumentation, men troligen har positiv effekt.

Vilka örter ökar effekten av östrogen? Hemmets Journal Klimakteriet Kvinnligt femal Klimadynon klimakteriet PMS Remifemin Silverax östrogen

Du kan också prova Femal Balans, som är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt för att lindra symtom vid PMS (premenstruellt syndrom) och vid .

Som alltid bör du berätta för din läkare om du använder några eller växtbaserade läkemedel. Är du pollenallergiker bör du läsa innehållsförteckningen noga innan du använder något av dessa preparat.

Denna fråga besvarades i nr 38 2013.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *