fbpx
Hem > Läkemedel > Användning > Hur värmekänsliga är mina p-piller?
värmekänsliga
Foto: Freepik

Hur värmekänsliga är mina p-piller?

Jag undrar hur värmekänsliga p-piller är med tanke på värmeböljan som härjat hela sommaren?

Jag förvarade mina Desolett p-piller i originalblisterförpackningen. De kartor som inte påbörjats har legat kvar i sin folieförpackning. De har inte varit utsatta för direkt solljus. Men då jag varit på resande fot i några veckor har jag haft dem i min handväska större delen av tiden och temperaturen har säkert legat runt 27-30 grader mestadels av tiden. Kanske högre vid enstaka tillfällen.

Behöver jag vara orolig för att effekten ska ha påverkats? På bipacksedeln står inga särskilda förvaringsanvisningar. Innebär det att de inte är särskilt känsliga?

Mia

Konventionella (vanliga) tabletter är generellt både värmekänsliga och hållbara, och klarar av både kyla och värme ett tag.

Några veckor i varmt väder ska normalt inte göra någon skada. Så det ska normalt inte vara någon fara att effekten har påverkats.

Det är bra att du har förvarat pillren som du har gjort, i sina olika förpackningar i en väska. Det är också bra att det inte har kommit en massa direkt solljus på dem.

LÄS MER: Så känsliga är dina mediciner för värme.

 

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.